& PRP u ginekologiji

mr sci dr Mirjana Anđelić

& PRP u ginekologiji

PRP  (Platelet Rich Plasma) je potpuno prirodna metoda koja ima snažan efekt u podmlađivanju, regenerisanju i revitalizaciji tkiva.  Zahvat koristi moć lečenja koju imaju matične ćelije i faktori rasta iz sopstvene krvi.

Ova metoda se godinama koristi u raznim granama medicine, naročito u estetskoj medicini i dermatologiji za ubrzavanje procesa zaceljivanja rana, smanjivanja ožiljaka i podmlađivanja kože.

U posljednje vreme je našla primenu i u ginekologiji. Osim što pomaže kod poboljšanja seksualnog života (kod dispareunije i anorgazmije, te smanjenog libida) ima i medicinske indikacije u ginekologiji – kod urinarne inkontinencije, vaginalne atrofije, hroničnih upala materice, simptomatskog cervikalnog ektopija, lichen sclerosuma.

Postupak započinje vađenjem krvi iz vene. Potom se u posebnoj centrifugi uz pomoć aktivatora odvoji plazma bogata trombocitima i faktorima rasta. Tako pripremljena plazma, tankim inekcijama se aplicira u zid materice u kojoj dolazi do umnožavanja kolagenih i elastičnih vlakana te dolazi do poboljšane prokrvljenosti tkiva. Obnavljanjem tkiva oporavljaju se funkcije prehrane, vlaženja, tonusa i osetljivosti ovog područja bez neželjenih nuspojava.

Ovim postupkom vraća se elastičnost i čvrstoća vaginalnog zida što daje potporu mokraćnoj bešici i na taj način dolazi do smanjivanja i nestanka urinarne inkontinencije.

Oporavkom vaginalnog epitela i vaginalna mikroflora se poboljšava, te se tako smanjuje mogućnost infekcija.

Po potrebi se postupak ponavlja 2-4 puta, a učinak traje do 18 meseci.

ORDINACIJA ANĐELIĆ

Ulica Teodora Pavlovića 1, Novi Sad

 

PON-UTO: 14:00-20:00

SRE-PET: 09:00-16:00

 

Brojevi telefona:

+381 21 301 06 81

+381 62 787 578

 

Email:

ordinacija@drandjelic.rs