Dr Tatjana Tešić je specijalista ginekologije i akušerstva od 1997, a poslednjih dvadesetpet godina je zaposlena na Klinici za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine.

Subspecijalističke studije iz oblasti perinatologije i sve dodatne edkuacije potrebne za rad sa trudnicama, dr Tatjana Tešić obavlja na Ginekološko- akušerskoj klinci Višegradska u Beogradu gde je učila od eminentnog stručnjaka iz ove oblasti akademika Nebojše Radunovića.

Dotkorka Tatjana Tešić čitav radni vek provodi lečeći najzahtevnija i najkomplikovanije stanja vezana za trudnoću na Zavod za perinatologiju i odeljenju patologije trudnoće.

U svakodnevnom radu izvodi sve neophodne invazivne procedure: CVS (biopsiju čupica), RAC (ranu amniocentezu), kordocentezu. Kontinuirane edukacije tokom više decenija rada obavlja u zemlji i inostranstvu.

U više navrata bila je predavač po pozivu u školama i na kongresima perinatalne medicine.

Autor je više stručnih radova iz oblasti perinatologije objavljenih u domačim i stranim časopisima. Ministarstvo zdravlja Republike Srbije 2013. godine dodeljuje je joj zvanje primarijus.

Od 2018. godine dr Tatjana Tešić radi kao šef kabineta za akušersku dijagnostiku i terapiju, Odeljenje zajedničkih medicinskih službi Ginekološko-akušerske Klinike ,KC Vojvodine.