Poštovane i drage trudnice

misleći na Vas, vašu trudnoću i zdravlje Vaše bebe, zadovoljstvo nam je da Vas obavestimo da u ginekološko-akušerskoj ordinaciji Anđelić, možete uraditi neinvazivni prenatalni test NIPT, Panorama američke kompanije Natera.

Što je Panorama test?

Panorama je vodeći neinvazivni prenatalni skrining test NIPT koji utvrđuje određena hromozomska stanja koja mogu utiecati na zdravlje Vaše bebe. Panorama analizira dečiju (placentalnu) DNK jednostavnim uzimanjem uzorka krvi majke. Test možete napraviti već od 9 nedelje trudnoće. Panorma vam pruža informacije o tome da li vaša beba nosi rizik određenih genetskih stanja koja mogu uticati na zdravlje bebe. Panorama test je najtraženiji i najreferentniji NIPT test u Sjedinjenim Američkim Državama jer je jedini neinvazivni prenatalni test koji razlikuje slobodnu ćelijsku DNK fetusa i majke zahvaljujući sekvenciranju na osnovu SNP-a i Natera algoritma. Koristeći napredne bioinformatičke tehnike, Panorama testira širok raspon hromozomskih stanja. Panorama NIPT test pored analiza uobičajenih nepravilnost poput Daunovog sindroma, Edvardsovog sindroma i Patau sindroma, analizira i detektuje triploidije, trizomije polnih hormona, Tarnerov sindrom, mikrodelecije – 5 sindroma i pol deteta.

Zašto je važna analiza mikrodelecija.

Mikrodelecije su mali nedostajući deo hromozoma. Za razliku od Daunovog sindroma koji se češće javlja kod majki starijih od 35. godina mikrodelecije su jednako zastupljenje kod svih trudnica. Panorma testira pet mikrodelecionih sindroma koji su povezani sa ozbiljnim zdravstvenim problemima.

Prednosti Panorama testa su dokazane u opsežnoj četvorogodišnjoj kliničkoj studiji sa preko million trudnica. Ovo istrživanje, koje je zvanično najveća NIPT kliničko istraživanje na svetu, potvrdilo je da je Panorama NIPT test, test sa najmanje lažno negativnih rezultata i time najpouzdaniji neinvazivni prenatalni DNK skrining test na svetu. Ovaj test je i jedinstven u detekciji nekih sindroma koje drugi testovi ne mogu prepoznati. Panorma test je jedini test koji se može uraditi već u 9. nedelji trudnoće.

Rezultate Panorama NIPT testa dobijate u roku od 14. dana nakon uzorkovanja.

Ordinacija Anđelić nudi trudnicama standardni Panorama test kao i testove Panorama plus i Panorama ALL.

Zakažite Vaše NIPT testiranje Panorma testom u ginekološko-akušerskoj ordinaciji Anđelić.

Brojevi telefona:

+381 21 301 06 81

+381 62 787 578

Email – ordinacija@drandjelic.rs