lecenje steriliteta dr mirjana andjelic

Vida – Anđeo ordinacije Amđelić

Sa malim zakašnjenjem – Srecan rodjendan divnoj dr Anđelić.

Zahvaljujuci vašem PRP (Platelet Rich Plasma) mi smo dobili našu Vidu,puno pozdrava od porodice Micić iz Čacka

Ukoliko se suočavate sa problemom steriliteta i potreban Vam je izuzetno uspešan individualni i personalizovani pristup, zakažite konsultacije kod dr Mirjane Anđelić, lekara sa višedecenijskim uspehom u lečenju steriliteta i vođenju trudnoća kod velikog broja parova u zemlji i inostranstvu.

Dr Mirjana Anđelić spec. ginekologije i akušerstva, subspecijalista steriliteta i fertiliteta

Brojevi telefona: +381 21 301 06 81 +381 62 787 578

Email: ordinacija@drandjelic.rs

Šta je PRP metoda koja je pomogla porodici Micić

PRP  (Platelet Rich Plasma) je metoda koja podrazumeva ubrizgavanje sopstvene plazme bogate trobocitima u pojedine tačke reproduktivnog sistema.

Trombociti su krve pločice čija osnovna uloga je koagulacije krvi u slučaju povrede krvnog suda. U njima se nalaze mnogobrojni faktori rasta i citokini. Kada se trombociti raspadnu ove materije se nađu u tkivu i stimulišu okolne ćelije na umnožavanje kao i na akumulaciju međućelijske supstance. To sve dovodi do rejuvenacije ili podmlađivanja tkiva u histološkom i funkcionalnom smislu.

Kada se PRP aplikuje u jajnike  žene koja više nema ovulaciju, postoji velika šansa da do ovulacije opet dođe u narednih 1-3 meseca.

Ako se PRP aplikuje u sluznicu materice, dolazi do zadebljavanja sluznice, koja postaje pogodnija za nidaciju embriona, bilo u toku vantelesne oplodnje ili spontanih pokušaja začeća.

PRP pomaže i kod stress inkontinencije, ako se injektuje u predelu mišića zatvarača bešike.

Kod žena sa bolnim sindromom donjeg genitalnog trakta, takođe dolazi do znatnog poboljšanja. U glavnom se radi o lihen sclerosusu, o suvoći vagine nakon menopauze i kod vulvodinije.

PRP se uglavnom aplikuje 1-3 puta u određenim vremenskim intervalima kako bi efekat bio dugotrajniji.

U „Ordinaciji Anđelić“ se uspešno sprovode sve navedene procedure uz pomoć najnovijih Regen-Lab kitova sa ili bez dodataka hijaluronske kiseline.