Značaj ultrazvučnog pregleda dojke – Detekcija karcinom dojke.

Pacijentkinja ginekološko akušerske ordinacije Anđeli, starosti 38 godina, pred planirani postupak vantelesne oplodnje upućena je na ultrazvučni pregled dojki.

Na ultrazvučnom pregledu dojki u ginekološko akušerskoj ordinaciji Anđelić, uočena je sumnjiva nepravilno ovalna mekotkivna promena u desnoj dojci. U istom aktu urađena je i biopsija promene u dojci i dokazan je duktalni invazivni karcinom.

Invazivni duktalni karcinom dojke je rak dojke kada su se abnormalne stanice proširile iz mlečnih kanalića u okolno tkivo dojke Ovo je najčešća vrsta karcinoma dojke, 70-80% svih karcinoma dojke.

Nakon dijagnostike pacijentinja će biti operisana i nastaviti dalje lečenje, Da se nije dogodio ovaj neplanirani ultrazvučni pregled dojki, do pojave tegoba pacijentkinja ne bi bila svesna karcinoma u dojci, koji bi kroz vreme progredirao a pacijenkinja bi  izgubila dragoceno vreme potrebno za lečenje.

Budite odgovorni prema svom zdravlju, zakažite ultrazvučni pregled dojki, biopsiju dojke, ultrazvučni pregled i biopsiju limfnih čvorova kao i ultrazvučni pregled stomaka (abdomena) u ginekološko akušerskoj ordinaciji Anđelić.

Ultrazvučni pregled dojke kao i ostale dijagnostičke metode u ordinaciji ginekološko akušerskoj ordinaciji Anđelić, obavlja ekspert sa više decenijskim iskustvom iz oblasti dijagnostike bolesti dojke,

sub. spec. onkologije, specijalista radiologije, doc. dr Nataše Prvulović Bunović.

Link na biografiju – https://drandjelic.rs/2019/12/19/biografija-konsultanta-doc-dr-natasa-prvulovic-bunovic/

Zakažite pregled telefonom na sledeće brojeve:

+381 21 301 06 81 ili

+381 62 787 578

E-mail – ordinacija@drandjelic.rs