Dr Mirjana Anđelić, spec. ginekologije, sub.spec. steriliteta – Funkcionalna i estetska ginekologija

Ukoliko Vam je potreban izuzetno uspešan individualni i personalizovani pristup u lečenju, zakažite pregled kod dr Mirjane Anđelić,  lekara sa višedecenijskim iskustvom u uspešnoj primena lasera i ostalih metoda funckionalno estetske ginekologije u lečenju ginekoloških stanja i bolesti.

Brojevi telefona:

+381 21 301 06 81

+381 62 787 578

Email: ordinacija@drandjelic.rs

Poliklinika Anđelić i saradnici

Bulevar Evrope 2a

Novi Sad

Poslednjih godina smo svedoci razvoj nove grane medicine, estetske medicine.

Ova grana medicine zapravo ulazi u sve druge oblasti medicine pa i u oblast ginekologije, zapravo ženskog zdravlja.

Šta je to estetska ginekološka medicina.

To je jedna oblast gde se poboljšava izgled ali i funkcija pre svega spoljnih genitalnih organa.

To su pre svega procedure koje su minimalno invazivne ali značajno poboljšavaju kvalitet života žene.

Mnogi misle da sa ovim procedurama treba početi tek u postmenopauzi ili još kasnije u nekom starijom životnom dobu.

Moja iskustva pokazuju da je mnogo bolje početi sa ovim procedurama odmah nakon porođaja, jer je porođaj taj koji remeti fukciju karličnog dna, koji dovodi do kidanja i rastezanja kolagena vagine, rastezanja mišića.

Samim tim javlja se sindrom relaksirane vagine, koji podrazumeva manje intezivan osećaju u toku odnosa, zatim puštanje urina u toku fizičke aktivnosti, kašlja, u toku bilo kakvu naprezanja, pa I polnih odnosa.

Koje su to procedure koje mogu da nam unaprede seksualnu funkciju i izgled spoljnih genitalija.

To su minimalno invazivne procedure, to su laserski tretmani.

Ja sam do sad radila na svim laserima koji su u Srbiji registrovani.

Prvo sam počela sam erbijumskim laserom, potom sam godinama radila na CO2 laseru, i sada radmi na diodnom laseru.

Svi imaju dosta sličan princip,da iindukuju rast odnosno zadebljavanje starog kolagena i stvaranje novog kolagena.

Pored laserskog tretmana, kako vagine, tako i velikih usana ,koje tokom godina postaju manje izražene i manje voluminozne i njihov tretman je takođe potreban.

Pored lasera u  ginekološkoj estetskoj medicini koji se zove funkcionalna ginekološka estetika, koristi se i injekciona terapija plazme bogate trombocitima, koja se obično meša sa hijaluronom, odnosno sa hijaluronskom kiselinom.

Ova procedura je primenljiva i kod bolnih stanja i u predelu vulve odnosno vulvodinijie, kod kožnih promena,  ali mogu da unaprede i seksualni život žene, tako što se aplikuju u predelu najvećeg spleta nervnih završetaka, u klintoris ili parauretralno utačku koje se popularno zove i G tačka i na taj način se poboljšava osećaj u toku odnosa, odnosno intezivira se pojava orgazma.

Pored ove dve metode koje sam navela, PRP i laser, od skorije vreme se koriste  aptos niti.

To su niti koja se inače koriste za zatezanje kože lica, vrata i bilo koje druge zone na telu. Mogu da se aplikuju i u vaginu, u spoljne genitalije odnosno velike usne, ili na perineum i na taj način se aplikacijom aptos niti u genitalnu zonu unapređuje funkcije ove zone.

Tako su se smanjuje volumen odnosno dimenzije vagine, poboljšava se struktura vagine, jer su te niti obložene  hijaluronskom kiselinom i mogu da se leče početni oblici cisto i rekto kele, odnosno izbocenost i prednjeg i zadnjeg zida vagine, a  žene koja pate od ovih poremećaj znaju šta je to.

Mogu veoma uspešno da se tretiraju i početni oblici stres inkontinencije.

Moram naglasiti da su ovo sve bezbolne metode,  traju 20-ak minuta do  pola sata, žena je posle tretmana potpuno spreman za normalan život.

Seksualnu funkciju može da se obavlja već nakon dva do tri dana i ne ostavlja nikakve ožiljke ili posledice.

Ove metode se najčešće kombinuju u više navrata, i mogu da se ponavljaju. Koja metode je  za koju ženu, zavisi od njenog  stanja, njenih genitalija, od njenih godina i od problema koje ima,

Pozivam sve žene, pre svega mlađe žene, koje su se porodile, da brinu o svom ginekološkom zdravlju, svojim genitalnim organima, i pozivam žene koje su u post menopauzi, da ne dozvole da njihova seksulanost potpuno zamre, samo zato što imaju suvu vaginu ili zato što imaju neku bolnost u toj regiji.

Danas se ta stanja veoma lako i veoma dobro leče.

Unpaređuje se kvalitet života, i mi ginekolozi smo zato tu, ne samo za trudne žene, ne samo za žene koje žele urade PAPA bris. 

Mi smo tu da unapredimo kvalitet života svake žene.

Ukoliko Vam je potreban izuzetno uspešan individualni i personalizovani pristup u lečenju, zakažite pregled kod dr Mirjane Anđelić,  lekara sa višedecenijskim iskustvom u uspešnoj primena lasera i ostalih metoda funckionalno estetske ginekologije u lečenju ginekoloških stanja i bolesti.

Brojevi telefona:

+381 21 301 06 81

+381 62 787 578

Email: ordinacija@drandjelic.rs

Poliklinika Anđelić i saradnici

Bulevar Evrope 2a

Novi Sad