Dr Mirjana Anđelić, spec. ginekologije i akušerstva – TV K1 – Emisija Ako progovori – Strah od starenja

O strahu od starenja u emisiji Ako progovorim, autorke i voditeljke Goce Tržan, razgovarali,

– Dr Mirjana Anđelić, spec. ginekologije i akušerstva, sub.spec steriliteta i fertiliteta,

– Prof. dr Dušan Vešović,

– Dr Marija Jovanović

Autorka i voditeljka Goca Tržan

TV K1

Emitovano  26.11.2023. godine

Ukoliko ste u perimenopauzi  ili ste ušli u menopauzu i potreban Vam je izuzetno uspešan individualni i personalizovani pristup, zakažite pregled i konsultacije kod dr Mirjane Anđelić,  lekara sa višedecenijskim iskustvom u uspešnom ublažavanju i otklanjanju simptoma menopauze kod velikog broja pacijentkinja u Srbiji i inostranstvu.

 Brojevi telefona:

+381 21 301 06 81

+381 62 787 578

Email: ordinacija@drandjelic.rs

Poliklinika Anđelić i saradnici

Bulevar Evrope 2a

Novi Sad

Kada će kod žene početi menopauza pre svega zavisi od genetike, načina života, stresova i drugih okolnosti koje su ih pratile tokom života.

Mnoge žene kada uđu u menopauzu, odnosno klimaks, počinju da primećuju razne promene, pre svega valunge, odnosno talase vrućine, nesanicu, česte promene raspoloženja, razdražljivost, lošiju koncentraciju, depresivnost, ne mogu da uživaju u seksu jer im je vaginalna sluzokoža suva, infekcije na genitalnim organima sa kojima se ranije nisu susretale. Žene ne ulaze direktno u menopauzu.

Pre ovog razdoblja javlja se perimenopauza koja obuhvata nekoliko godina pre poslednje menstruacije.

U tom periodu događaju se mnoge promene u organizmu žene – hormoni ne rade uobičajeno, nema ovulacije, neredovne su menstruacije ili učestalije krvarenje. S obzirom na to da nema dovoljno polnog hormona, estrogena, javljaju se i druge neuobičajene promene u metabolizmu, na koži, kao i u raspoloženju. Pored klasične hormonske suptitucije, mnoge žene su isprobale, i veoma su zadovoljne terapijom BIOIDENTIČNIM hormonima.

Poseban način ishrane doprinosi da menopauza postane najlepši period života i put u zdrav i dug život.

Ukoliko ste u perimenopauzi  ili ste ušli u menopauzu i potreban izuzetno uspešan individualni i personalizovani pristup, zakažite pregled i konsultacije kod dr Mirjane Anđelić,  lekara sa višedecenijskim iskustvom u uspešnom ublažavanju i otklanjanju simptoma menopauze kod velikog broja pacijentkinja u Srbiji i inostranstvu.

 Brojevi telefona:

+381 21 301 06 81

+381 62 787 578

Email: ordinacija@drandjelic.rs

Poliklinika Anđelić i saradnici

Bulevar Evrope 2a

Novi Sad