usluge

PRP u ginekologiji

PRP  (Platelet Rich Plasma) je metoda koja podrazumeva ubrizgavanje sopstvene plazme bogate trobocitima u pojedine tačke reproduktivnog sistema.

Trombociti su krve pločice čija osnovna uloga je koagulacije krvi u slučaju povrede krvnog suda. U njima se nalaze mnogobrojni faktori rasta i citokini. Kada se trombociti raspadnu ove materije se nađu u tkivu i stimulišu okolne ćelije na umnožavanje kao i na akumulaciju međućelijske supstance. To sve dovodi do rejuvenacije ili podmlađivanja tkiva u histološkom i funkcionalnom smislu.

Kada se PRP aplikuje u jajnike  žene koja više nema ovulaciju, postoji velika šansa da do ovulacije opet dođe u narednih 1-3 meseca.

Ako se PRP aplikuje u sluznicu materice, dolazi do zadebljavanja sluznice, koja postaje pogodnija za nidaciju embriona, bilo u toku vantelesne oplodnje ili spontanih pokušaja začeća.

PRP pomaže i kod stress inkontinencije, ako se injektuje u predelu mišića zatvarača bešike.

Kod žena sa bolnim sindromom donjeg genitalnog trakta, takođe dolazi do znatnog poboljšanja. U glavnom se radi o lihen sclerosusu, o suvoći vagine nakon menopauze i kod vulvodinije.

PRP se uglavnom aplikuje 1-3 puta u određenim vremenskim intervalima kako bi efekat bio dugotrajniji.

U „Ordinaciji Anđelić“ se uspešno sprovode sve navedene procedure uz pomoć najnovijih Regen-Lab kitova sa ili bez dodataka hijaluronske kiseline.

kontakt informacije

Posvećenost je osobina koja pravi razliku

Adresa

Bulevar Evrope 2a
Novi Sad

}

Radno vreme

Ponedeljak-Utorak: 14:00-20:00

Sreda-Petak: 09:00-16:00

Subota i Nedelja: neradan dan

„Poliklinika Anđelić i saradnici” je mesto na kome ćete se pre svega osećati opušteno i prijatno i gde ćete dobiti besprekornu lekarsku uslugu. Budućnost vidimo u daljem stručnom usavršavanju i uvođenju najsavremenije opreme, prateći svetske standarde moderne medicine."